Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Ga terug

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Antwoord

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Ben je verplicht in het bezit te zijn van een geldig heftruckcertificaat om met een heftruck te mogen werken? Waarschijnlijk ben je al op de hoogte van het feit dat een heftruckcertificaat erg belangrijk is om veilig en efficiënt te kunnen werken. Maar is dit ook daadwerkelijk verplicht?

Volgens de Arbowet moet je als werkgever kunnen aantonen dat je medewerkers voorzien zijn van gedegen instructie voor zij een machine zoals een heftruck mogen besturen. Het maakt hierbij niet uit of je nou incidenteel de heftruck gebruikt om even een pallet te verplaatsen of fulltime gebruik maakt van de heftruck bij je werkzaamheden. Het is namelijk voor zowel de persoon die de heftruck bestuurd als de overige collega’s in de omgeving belangrijk dat er een zo veilig mogelijke werkomgeving word gecreëerd. Hierbij is het van belang dat iedereen op de hoogte is van de mogelijke risico’s en hoe je deze zoveel mogelijk kunt voorkomen. Dus wanneer je gebruikt maakt van een heftruck moet er kunnen worden aangetoond door de werkgever dat je deskundig genoeg bent.

Maar hoe toon je dit aan?

Dit kun je als werkgever aantonen wanneer je medewerkers zijn voorzien van een erkent heftruckcertificaat. Dit is voor ons bij de Heftruckconcurrent de reden om met alleen partners te werken die voldoen aan deze kwaliteit. Wij willen namelijk naast de laagste prijs voor een heftruckcertificaat ook kwaliteit kunnen leveren. Wij vinden het van belang dat er zowel theorie als praktijk gegeven word in de opleidingen zodat mensen op de hoogte zijn van de regels bij het werken met een heftruck.

Wanneer je als werkgever of werknemer voor een heftruckcertificaat kiest aangeboden door ons bij heftruckconcurrent dan ben je in ieder geval zeker van een voordelig certificaat met meerwaarde. Wij noemen onszelf ook niet voor niets: “Voordeling vakbekwaam”.

Mocht je nog twijfelen over welke opleiding geschikt is voor jou bij het halen van je certificaat lees dan dit artikel met uitleg hierover: hier. Weet je al welke opleiding je wil dan kun je de link klikken om je aan te melden voor de basis cursus veilig werken met de heftruck en hier voor de herhalingscursus veilig werken met de heftruck.

Lees hier meer over de geldigheid van je certificaat: hier